Kortet kommer opp dersom det er registrert et mobilnummer og det er huket av for SMS under rediger debitor.

Du lager en tekstmelding ved å klikke på «Ny SMS» i SMS-kortet.

Det kommer en dialogboks hvor du kan skrive tekstmeldingen.

Dersom det kun er betalingsinformasjon som skal sendes, velg «fyll inn betalingsinfo» nederst i kortet og følgende blir automatisk utfylt:

Saksnummer (xxxx-0000xxxx)
Beløp: xxxx.xx
Konto: (kontonummer)
KID: (KID nummer)
Denne SMS’en kan ikke besvares.
Med vennlig hilsen (kommune)

Du kan redigere SMSen som det passer, også etter du har fylt inn betalingsinfo. Når du er klar med SMS-teksten, sender du den ved å klikke Send. Avsender vil være et 4-sifret telefonnummer.

NB! Les gjennom meldingen før den sendes, den kan ikke endres i ettertid.

Etter at SMSen er sendt vil SMS-kortet se slik ut: